Sari la conținut

Germania trimite arme kurzilor din Irak, care luptă împotriva teroriştilor din gruparea Statul Islamic

Peste 4.000 de luptători kurzi vor primi rachete antitanc, puşti de asalt, grenade şi muniţie. Germania va trimite şi corturi, bucătării de campanie sau ochelari infraroşu. În plus, militarii kurzi vor fi antrenaţi de nemţi pentru a folosi echipamentele.

Implicarea noastră aici este o responsabilitate umanitară, dar este şi în interesul propriei securităţi”, a spus Ursula von der Leyen, ministrul german al Apărării.

Berlinul a decis să facă o excepţie de la politica sa veche de 70 de ani de a nu trimite arme în zonele de conflict din cauza brutalităţii extreme de care au dat dovadă islamiştii Statului Islamic.

Dacă nu reuşim să stopăm gruparea teroristă ISIS, ordinea fragilă din Orientul Mijlociu este în pericol şi toată regiunea poate lua foc”, a spus Frank-Walter Steinmeier, ministrul german de Externe.

Serviciile de informaţii estimează că peste 400 de cetăţeni germani luptă deja de partea Statului Islamic. Cu toate acestea, liderii de la Berlin au spus clar că nu vor trimite şi soldaţi în Irak.

Pe aceeași temă