Video Gestul făcut de Joaquin Phoenix la câteva zile după discursul emoţionant de la premiile Oscar

Data publicării:
joaquin-phoenix-salveaza-un-vitel-youtube-2
Foto: Captură Youtube

La doar două zile după ce a câștigat premiul Oscar pentru Cel mai bun actor și a susținut un discurs dur la adresa industriei cărnii, actorul Joaquin Phoenix le-a salvat pe Liberty și Indigo, o vacă şi un viţel dintr-un abator din California, relatează The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Puțini oameni ar fi anticipat că cea mai memorabilă frază de la premiile Oscar de anul acesta va avea legătură cu inseminarea artificială a bovinelor. Totuși, discursul copleșitor al lui Joaquin Phoenix a fost neobișnuit de specific și a atacat dur practicile agricole, dar și faptul că publicul general le tolerează.

„Ne simțim îndreptățiți să înseminăm artificial o vacă și să îi furăm puiul, chiar dacă strigătele sale de disperare sunt inconfundabile. Apoi îi luăm laptele care este al puiului și îl punem în cafeaua și cerealele noastre”, a spus Phoenix, după ce câștigat premiul Oscar pentru Cel mai bun actor.

Discursul său a fost primit bine, mulți oameni lăudându-i curajul de a-i face pe spectatori să se simtă mai puțin comfortabil. Actrița Lena Dunham a reacționat pe Twitter și a scris că datorită cuvintelor lui Phoenix a devenit vegană.

O înregistrare video a apărut, joi, în mediul online, în care actorul din „Joker” poate fi văzut în timp ce salvează o vacă și un vițel de la un abator din California. Gestul actorului a avut loc la mai puțin de 48 de ore după discursul de la premiile Oscar.

Filmarea îl arată pe Phoenix, însoțit de mama sa, Heart, în timp ce vizitează centrul Manning Beef, alături de reprezentanți ai unui sanctuar și o delegație de la grupul de activiști Los Angeles Animal Save.

La abator, Phoenix vorbește cu directorul instituției, care îi spune actorului despre una dintre regulile impuse de ei, anume faptul că nu ucid niciodată mamele și puii lor. Cei doi discută apoi despre felul în care sunt ucise animalele, actorul numind „crimă” ceea se întâmplă la abator, în timp ce directorul instituției spunând că este vorba despre „recoltă”.

La scurt timp, Phoenix iese cu mama și puiul său de doar trei zile și îi urcă într-un camion. Actorul a numit animalele Liberty, respectiv Indigo, scrie The Guardian.

„Liverty și Indigo nu vor avea parte de cruzime și nu vor fi atinse de mâini dure. Speranța mea este ca, în timp ce Indigo continuă să crească alături de mama ei Liberty la Farm Sanctuary, noi să ne amintim mereu că prieteniile pot apărea în locurile cele mai neașteptate. Indiferent de cât de diferiți suntem, bunătatea și compasiunea ar trebui mereu să ne înconjoare”, a transmis actorul printr-un comunicat de presă.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri