Sari la conținut

GOOGLE și APPLE, criticate de FBI. Motivul - politica de protecţie a datelor

 

Cred în lege, dar cred de asemenea că nimeni din această ţară nu este mai presus de lege. Ceea ce mă îngrijorează este faptul că companiile pot promova în mod deliberat un lucru care pune oamenii deasupra legii”, a afirmat directorul poliţiei federale.

APPLE a fost prima companie care a anunţat că, pentru a evita să fie nevoită să livreze guvernelor datele personale ale clienţilor săi, nu va mai avea acces la parolele utilizatorilor aparatelor sale (iPhone şi iPad) care funcţionează cu noua versiune a sistemului de operare iOS 8, relatează Mediafax.

ANIVERSARE. GOOGLE împlineşte 16 ani

GOOGLE , care deja a consolidat securitatea mesageriei sale Gmail, a reacţionat ulterior, afirmând că sistemul său de operare Android asigură o protecţie similară de mult timp, dar că în noua versiune utilizatorul nu va mai fi nevoit să o activeze.

Google organizează un concurs de programare la Bucureşti

James Comey a subliniat că sunt în curs discuţii cu Apple şi Google pentru a-şi schimba politica de securitate. El a afirmat că forţele de ordine ar trebui să poată avea acces la telefonul mobil al răpitorului unui copil şi la conţinutul acestuia, după obţinerea unui mandat.

Directorul FBI a apreciat că în „era post-Snowden”, acesta este „un indiciu” că unele companii merg „prea departe”.

Pe aceeași temă