Grecia primește o nouă tranșă de ajutor, bugetarii eleni intră în grevă

Data publicării:
grecia mediafax-1

Statul elen a fost avertizat să-şi respecte promisiunile de a reduce locurile de muncă în sectorul public şi de a continua reformele. În aceste condiţii, zeci de mii de bugetari eleni au intrat în grevă pentru a denunţa măsurile de austeritate.

Mii de polițiști au manifestat la Atena față de concedierile pe care guvernul elen trebuie să le facă pentru a îndeplini condițiile creditorilor. Disponibilizările, pe lângă alte măsuri, sunt necesare pentru ca Grecia să primească o nouă tranșă din ajutorul financiar.

Sindicatele elene consideră că măsurile de austeritate nu fac decât să amplifice sărăcia. Guvernul Greciei s-a angajat, însă, în fața creditorilor internaționali să reducă și mai mult cheltuielile. Noile măsuri, printre care concedieri și măriri de taxe, trebuie aprobate de parlamentul elen.

Grecia a primit în decursul a trei ani două pachete de împrumut de la statele zonei euro, Fondul Monetar Internațional și Banca Centrală Europeană. Împrumuturile au fost condiționate de măsuri de austeritate și reforme care au dus la un șomaj record de 27 la sută din populația activă și la scăderea drastică a nivelului de trai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri