Grecii au ieșit din nou în stradă. De data aceasta, sunt cei care susțin austeritatea

Data publicării:
manifestatie grecia da

 „Întrebarea la referendum este acum DA sau NU pentru euro şi Europa. Asta au indicat toţi liderii Europei”, a spus fostul premier Antonis Samaras, lider al partidului de centru-dreapta Noua Democraţie. „Un NU ar însemna că pensiile şi salariile din sectorul public şi privat nu vor fi plătite”, a mai spus el.

Seara trecută, tot în faţa Parlamentului de la Atena, aproximativ 20.000 de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta solidaritatea cu actualul guvern de extremă-stânga condus de Alexis Tsipras.

Aseară, mesajul manifestanţilor a fost de asemenea unul clar: nu vor să audă de noi măsuri de austeritate sau de noi tăieri de salarii şi pensii. Ei cer guvernanţilor să nu cedeze la presiunile venite de la Bruxelles şi să respingă planul de reforme propus de creditorii internaţionali.

Mitingul are loc în contextul în care în câteva ore Atena ar trebui să plătească o rată de 1,6 de miliarde de euro către FMI. Grecia nu are însă bani şi a anunţat deja că nu va onora data scadentă.

Săptămâna trecută, şefa FMI, Christine Lagarde, a fost categorică şi a transmis Atenei că nu acceptă nicio întârziere.

Urmăriți în materialul video de mai sus imagini în direct de la mitingul de la Atena, precum și o corespondență de la Salonic a trimisului special Digi24, Cătălin Bălan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri