Grecii s-au săturat de ştiri despre criză. Instituţiile media care dau doar veşti bune au audienţe record

Data publicării:
27122012 20stiri 20grecia-40780

Şomaj record, austeritate, reduceri peste reduceri, proteste, grecii s-au săturat să audă numai veşti rele la ştiri.

„Când mă uit la televizor, ştiu deja ce vor spune. Indiferent ce spun ei, lucrurile tot îşi vor urma cursul, aşa că schimb canalul”, a spus un elen.

Este ceea ce fac mulţi dintre oameni. Prin urmare, câţiva jurnalişti au găsit o soluţie pentru a ridica moralul publicului. Pe site-ul Ola Kala, care înseamnă în greacă „Totul este bine”, nu există nicio ştire despre deficit sau datoria publică.

Tocmai am pus pe site un articol despre descoperirea unei specii rare de fluturi care are aripi transparente”, a declarat Thalia Spiliopoulou, administratorul site-ului.

Cei 12 jurnalişti care lucrează la site îşi concentrează atenţia pe subiecte precum voluntariatul, viaţa de familie şi solidaritatea. La un an de la lansare, popularitatea site-ului a crescut foarte mult.

Știrile pozitive aduc audiențe record

Acelaşi lucru îl face şi Yiannis Darras, un jurnalist care a devenit omul cu veştile bune de la radioul public. El are o emisiune de week-end, în care spune poveştile unor oameni implicaţi în acţiuni de voluntariat sau ale studenţilor care obţin rezultate bune la competiţiile internaţionale.

Scopul programului este de a prezenta publicului şi lucrurile frumoase care se întâmplă. Iar aceste lucruri sunt făcute de oameni. Oameni frumoşi, tineri, care vor sa ajute, oameni care trec la acţiune, gândesc şi muncesc pentru binele comun”, a adăugat Yiannis Darras, jurnalist.

Emisiunea jurnalistului are cea mai mare audienţă dintre toate programele radioului public. Este dovada că grecii vor să audă veşti bune la ştiri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri