Greșeală catastrofală a autorităților din Sri Lanka. Atentatele de Paște puteau fi prevenite

Data publicării:
atentate Sri Lanka

Ministrul Sănătății a confirmat că autoritățile au fost avertizate cu două săptămâni înainte că vor urma atentate în Sri Lanka și că primiseră inclusiv numele atacatorilor, dar că aceste informații nu au ajuns și la preierul Wickremesinghe, relatează The Guardian.

atentate Sri Lanka

„Asta e singura țară din lume în care premierul cheamă reuniunea consiliului de securitate, iar membrii nu vin la întâlnire”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului din Sri Lanka, Rajitha Senaratne. „Nu încercăm să scăpăm de responsabilitate, dar acestea sunt faptele. În ciuda avertismentelor, nu am reușit să prevenim aceste atacuri teroriste”, a adăugat el.

„Pe data de 4 aprilie, cu 14 zile înaint4e de aceste incidente, am fost informați despre riscul unor atentate”, a confirmat Seranatne.

Mai devreme, premierul Ranil Wickremesinghe a afirmat că poliția fusese avertizată cu cel puțin 10 zile înaintea seriei de atentate din Sri Lanka. „Pe 9 aprilie, șeful serviciilor de informații a transmis o scrisoare, iar în această scrisoare se aflau și numele multora dintre membrii acestei organizații teroriste. Cabinetul premierului nu a fost informat despre această scrisoare și nu a primit aceste informații”, a spus prim-ministrul.

Președintele Maithripala Sirisena este responsabilul pentru securitate națională și servicii de informații. Însă președintele și premierul sunt în conflict încă din luna octombrie a anului trecut, când Sirisena a încercat să îl concedieze pe premier, declanșând o criză constituțională în Sri Lanka.

Citiți și: FOTO VIDEO. Imaginile durerii din Sri Lanka. Momentul exploziei unei bombe la biserică

O actriţă a scăpat ca prin minune dintr-unul din atacurile din Sri Lanka

Valul de atentate a pornit cu şase explozii simultane care au vizat biserici şi hoteluri din capitala Colombo şi de la periferie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri