Groapa reparată în timp record în Japonia apare din nou

Data publicării:
crater
Așa arăta craterul înainte de lucrările de reparații.

Craterul uriaș din mijlocul unei intersecţii aglomerate din oraşul Fukuoka, în sudul Japoniei, dă semne că se formează din nou. În urmă cu două săptămâni, strada a fost reparată în timp record.

strada reparata japonia
Așa arăta strada după reparații.

La începutul lunii, asfaltul s-a surpat mai întâi în două locuri, generând două gropi, apoi pământul a continuat să se surpe ore întregi, până când acestea s-au unit într-una singură.

Pe o suprafaţă de circa 20 de metri, pământul s-a surpat până la o adâncime de 15 metri, expunând ţevi şi chiar fundaţia clădirilor din jur.

Acum, după ce strada a fost reparată în doar câteva zile, craterul dă semne că se formează din nou. CNN informează că pământul s-a lăsat deja cu 7 centimetri.

Oficialii japonezi au prezentat scuze pentru faptul că nu au avertizat că pământul s-ar putea lăsa din nou.

crater
Așa arăta craterul înainte de lucrările de reparații.

Compania de transport din oraş a anunţat că este posibil ca pământul să se fi surpat din cauza lucrărilor de extindere a unei linii de metrou, din apropiere.

CNN mai precizează că, uneori, craterele de acest fel se pot forma din nou. Anul trecut, o groapă uriașă formată sub casa unui bărbat din Florida a apărut în același loc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri