Guvernul suedez respinge interzicerea cerşetoriei

Data publicării:
cersetori suedia

 

Ministrul suedez al Justiţiei şi Imigraţiei, Morgan Johansson, a anunţat miercuri că Guvernul analizează o nouă lege care să le interzică oamenilor să profite de cerşetori, similară legislaţiei menite să pedepsească proxenetismul.

"În prezent nu este interzis să faci bani din exploatarea cerşetorilor", a declarat ministrul suedez. El a exclus o interdicţie mai generală care să împiedice persoanele vulnerabile să ceară bani pe străzile din Suedia, dar a adăugat că sunt trei lucruri pe care Guvernul nu este pregătit să le accepte: "Dacă oamenii care cerşesc sunt folosiţi sau exploataţi, dacă apar spontan sute de tabere pe domeniul public, privat sau municipal şi dacă cei care cerşesc sunt hărţuiţi sau agresaţi", scrie Mediafax.

Johansson a fost însoţit la conferinţa de presă de ministrul Culturii, Alice Bah Kuhnke, şi cel pentru Copii, Bătrâni şi Egalitatea între sexe, Asa Regner.

Regner a declarat că România, de unde vin majoritatea cerşetorilor, ar trebui să îşi asume responsabilitatea pentru numărul mare de imigranţi din ţările scandinave. "Am semnat un acord care se concentrează pe drepturile copiilor şi femeilor şi pe prosperitate. Ceea ce facem în prezent este să reunim un grup de lucru din ambele ţări care să se întâlnească după încheierea verii. După aceea vom veni cu un plan de acţiune concret", a declarat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri