Guvernul Turciei a fost remaniat. Zece miniştri, înlocuiţi de premierul Recep Erdogan

Data publicării:
erdog

La Istanbul, poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva manifestanţilor. Oamenii au scandat lozinci antiguvernamentale şi au cerut premierului Recep Erdogan să renunţe la funcţie. Proteste similare au avut loc şi la Ankara şi Izmir.

Protestele intervin pe fondul unui scandal de corupţie fără precedent, care afectează partidul de guvernământ. Pentru a calma spiritele, premierul Erdogan a înlocuit zece miniştri din cabinetul său.

„Unii miniştri au demisionat din cauza evenimentelor din ultima vreme, alţii au contestat alegerile locale, iar alţii au fost schimbaţi pentru că aşa am decis eu”, a declarat șeful guvernului turc.

Trei miniştri renunţaseră la funcţie cu puţin timp înainte de remaniere, pentru că fii lor au fost arestaţi preventiv.

Totul a pornit de la arestarea, săptămâna trecută, a 24 de persoane, între care preşedintele unei bănci de stat, la domiciliul căruia poliţia a găsit 4,5 milioane de dolari cash.

Premierul Erdogan susţine că întregul scandal este de fapt o încercare de a discredita partidul de guvernământ, aflat în campania electorală pentru alegerile locale din martie anul viitor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri