Hackerii, în război cu terorismul

Data publicării:
anonymous

„În Coran nu scrie că ai voie să omori oameni. Voi ați decapitat mai mult de 100.000 de oameni. Nu putem să permitem așa ceva. Vom riposta. Nu prin violență, ci folosindu-ne inteligența”. Așa începe clipul postat de cei de gruparea de hackeri Anonymous prin care anunță că vor începe o campanie fără precedent împotriva Statului Islamic.

Nu vor lua arma în mână, dar vor lua tastatura. De fapt, au făcut asta și până acum. După atentatele de la Charlie Hebdo, hackerii au blocat conturile de pe mai multe rețele de socializare ale câtorva mii de persoane care ar avea legătură cu Statul Islamic. De acum încolo însă, gruparea a anunțat că va trece la măsuri mult mai drastice.

Vor ataca inclusiv serverele care găzduiesc site-uri afiliate Statului Islamic și vor sparge și conturile bancare ale unor companii sau persoane fizice despre care hackerii cred că îi sprijină pe teroriști. Informațiile vor fi publicate pe internet și, fără să își propună acest lucru, Anonymous va încerca să dea o mână de ajutor serviciilor secrete cu care, de altfel, se află în război deschis.

De fapt, gruparea va lovi Statul Islamic acolo unde doare cel mai tare. Câteva mii de cetățeni europeni au fost recrutați cu ajutorul rețelelor de socializare și atrocitățile au fost publicate tot în mediul virtual. În plus, ISIS nu duce lipsă de fonduri și nicio organizație teroristă nu poate funcționa fără banii care circulă, fie și parțial, prin sistemele financiare.

Statul Islamic pare să ia în serios amenințarea hackerilor și, pe unul dintre site-urile de socializare, teroriştii le-au trimis susţinătorilor un mesaj cu instrucţiuni care să îi ajute să prevină atacurile cibernetice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri