Hamas a încălcat armistiţiul. Israelul a reluat bombardamentele în Gaza

Data publicării:
tancuri israeliene afp

În total, peste 400 de palestinieni şi-au pierdut viaţa în cele aproape două săptămâni de conflict. De altfel, armistiţiul a fost cerut de Hamas tocmai pentru a evacua răniţii şi cadavrele din catierele atacate de armata israeliană. Printre victimele raidurilor de azi se află şi un jurnalist.

-----------------------------

Operaţiunile militare în Fâşia Gaza au fost întrerupte, după ce Israelul a acceptat un armistiţiu de două ore în scopuri umanitare. Acesta va expira la ora 15.30. Cel puţin 40 de oameni au murit în ultimele ore, în urma operaţiunilor militare tot mai intense ale armatei israeliene.

Armistiţiul fusese cerut de Hamas tocmai pentru a evacua răniţii şi cadavrele din cartierele atacate de armata israeliană. Printre victimele raidurilor de azi se află şi un jurnalist.

Ploaia de bombe şi de gloanţe s-a abătut de la primele ore ale dimineţii asupra cartierelor din nord-estul oraşului Gaza. Cel mai greu lovit este Shajaya.

Oamenii au fugit doar cu hainele de pe ei.

Alţii, mai norocoşi au apucat să-şi arunce câteva lucruri în valiză şi speră să poată să părăsească Fâşia Gaza care a devenit un adevărat teatru de război.

De 13 zile, armata israeliană desfăşoară în Fâşia Gaza o masivă operaţiune terestră, aeriană şi navală pentru a distruge tunelurile şi armamentul mişcării Hamas. În timpul raidurilor, sute de palestinieni au fost ucişi şi peste 2.000 răniţi, majoritatea civili.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri