Harvey Weinstein, găsit vinovat de viol și agresiuni sexuale. Fostul producător de la Hollywood riscă alți 24 de ani în închisoare

Data publicării:
NEW YORK, NY - FEBRUARY 24: Movie producer Harvey Weinstein (R) enters New York City Criminal Court on February 24, 2020 in New York City. Jury deliberations in the high-profile trial are believed to be nearing a close, with a verdict on Weinstein's numerous rape and sexual misconduct charges expected in the coming days. (Photo by Scott Heins/Getty Images)
Harvey Weinstein ispășește deja o condamnare de 23 de ani de închisoare. Foto: Getty Images

Fostul producător de la Hollywood Harvey Weinstein a fost găsit luni vinovat de viol şi două agresiuni sexuale de către un tribunal din Los Angeles, acestea fiind doar jumătate dintre capetele de acuzare pentru care este urmărit penal, informează marţi AFP şi Reuters.

După două săptămâni de deliberări, juriul l-a găsit vinovat pe Weinstein pentru toate acuzaţiile aduse de prima dintre cei patru femei care au depus plângere împotriva acestuia. Juraţii l-au găsit nevinovat pentru acuzaţiile formulate de cea de-a doua femeie şi nu au emis un verdict asupra acuzaţiilor făcute de celelalte două, informează Agerpres.

Weinstein, în vârstă de 70 de ani, producătorul unor filme de mare succes premiate, precum „Pulp Fiction” şi „The Artist”, ispăşeşte deja o pedeapsă de 23 de ani de închisoare după condamnarea sa la New York în 2020 pentru fapte similare. După verdictul pronunţat la Los Angeles, el se confruntă cu alţi 24 de ani după gratii.

Investigaţiile de presă care au scos la iveală primele acuzaţii în 2017 au alimentat mişcarea #MeToo, care a inspirat mai multe femei să acuze public de comportament neadecvat bărbaţi influenţi de la Hollywood şi nu numai.

„Harvey Weinstein a distrus o parte din mine pentru totdeauna", a reacţionat luni într-un comunicat prima victimă, căruia juraţii i-au dat pe deplin dreptate. Păstrându-şi identitatea secretă la fel ca celelalte reclamante, ea a afirmat că speră ca Weinstein să "nu mai vadă niciodată în viaţa lui exteriorul unei celule de închisoare”.

În cadrul acestui nou proces, cele patru femei l-au acuzat pe fostul producător de la Hollywood că le-a forţat să întreţină relaţii sexuale în hoteluri din Beverly Hills şi Los Angeles, între 2004 şi 2013. O a cincea femeie a refuzat în cele din urmă să depună mărturie.

După săptămâni de audieri, adesea întrerupte de hohotele de plâns ale reclamantelor, acuzarea l-a descris pe Weinstein drept un "prădător", a cărui influenţă la Hollywood - filmele pe care le-a produs au primit peste 330 de nominalizări la Oscar şi 81 de statuete - le-a împiedicat mult timp pe victime să vorbească de teama unor repercusiuni asupra carierei lor

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...