Sari la conținut

Harvey Weinstein, încă două acuzații de viol

Producătorul Harvey Weinstein, acuzat de agresiune sexuală de către mai multe vedete de la Hollywood, se confruntă cu încă două acuzații de viol. Abuzurile s-ar fi petrecut la sfârşitul anilor 1980, respectiv în 1992, relateaza Bbc.com, citat de News.ro.

_98237772_weinstein_getty

Foto: Guliver / GettyImages

Una dintre noile acuzaţii este adusă de actriţa Lysette Anthony, pe care Harvey Weinstein ar fi atacat-o la locuinţa ei din Londra, la sfârşitul anilor 1980. Cealaltă femeie, neidentificată, a spus că a fost violată de producător în 1992, când era angajată la compania lui, în Londra.

Vorbind pentru The Sunday Times, Lysette Anthony a spus că a anunţat Metropolitan Police din Londra că a fost atacată de Weinstein.

Actriţa, cunoscută pentru apariţia sa în serialul de telviziune „Hollyoaks”, a spus că l-a întâlnit pe producător în 1982, când a filmat pentru pelicula „Krull”, iar Weinstein ar fi atacat-o câţiva ani mai târziu.

Lysette Anthony a mai spus că a fost un atac „jalnic şi revoltător”, care a dezgustat-o.

Metropolitan Police din Londra a confirmat că a primit o plângere cu privire la o agresiune sexuală, fără să ofere alte detalii.

Cealaltă femeie care îl acuză pe Weinstein de viol a vorbit pentru Mail On Sunday, care nu i-a publicat numele.

Scandalul Weinstein a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Producătorul a fost concediat din The Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Ben.

Meryl Streep, Judi Dench, Bob Iger, George Clooney, Jennifer Lawrence, James Gunn, Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Megan Ellison, Julianne Moore, Seth Rogen, Kevin Smith, Lena Dunham, Judd Apatow, John Oliver, Patricia Arquette şi Mark Ruffalo, între alţii, au condamnat comportamentul lui Weinstein faţă de femei.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, îi cer prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru „actele sale de neiertat”.

Academia de Film Americană, care acordă premiile Oscar, i-a retras, sâmbătă, titlul de membru producătorului hollywoodian.

New York Police Department (NYPD) şi Metropolitan Police din Londra au anunţat că au început o investigaţie privind acuzaţii de agresiune sexuală aduse producătorului Harvey Weinstein.

Harvey Weinstein, în vârstă de 65 de ani, este o persoană importantă în industria cinematografică, producţiile sale însumând peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană.

Pe aceeași temă