Herman Van Rompuy avertizează că David Cameron ar putea pune UE în pericol

Data publicării:
herman 20van 20rompuy 20mediafax 20foto 20razvan 20lupica-40890

David Cameron, care se confruntă cu presiuni din partea euroscepticilor din partidul său conservator, a declarat luna trecută că susţine apartenenţa Marii Britanii la UE, dar că vede un nou acord care să includă o procedură de neparticipare în cazul unor probleme-cheie.

„Dacă fiecare stat membru ar avea posibilitatea de a face o selecţie în politicile actuale pentru a participa la cele pe care le preferă şi a le respinge pe cele care îi plac mai puţin, Uniunea în general şi piaţa unică în particular s-ar dezintegra rapid. Toate statele membre pot avea şi exprima cereri speciale şi nevoi, iar acestea sunt întotdeauna luate în considerare în deliberările noastre”, a declarat Herman Van Rompuy, într-un interviu acordat The Guardian, citat de MEDIAFAX.

Dar, potrivit președintelui CE, schimbările în tratatele europene propuse de permirul britanic ar implica proceduri lungi şi greoaie, care ar necesita unanimitatea celor 27 de membri.

Sondajele arată că britanicii preferă din ce în ce mai mult o ieşire completă din UE, care este percepută drept o instituţie care intervine în afacerile interne ale ţării şi care delapidează fonduri, în timp ce ţara este supusă unor măsuri de austeritate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri