Hillary Clinton lansează cartea "Alegeri dificile". Subiectul Monica Lewinsky, abordat într-un interviu

Data publicării:
carte

 

Hillary Clinton şi-a concentrat cartea "Alegeri dificile" pe perioada în care a fost secretar de stat, între 2009 şi începutul anului 2013. Totuşi, fosta primă doamnă a Americii nu a scăpat de întrebările legate de viaţa sa personală şi de scandalul Monica Lewinsky.

Discuție Diane Sawyer, jurnalist ABC - Hillary Clinton, fost Secretar de Stat al SUA

„-Monica Lewinsky e din nou în vizorul presei.

-Am trecut peste această problemă atunci, am mers mai departe.

-Ea a spus că, în toţi aceşti ani, a fost lovită din toate părţile. E ceva ce aţi vrea să-i spuneţi legat de viaţa ei?

-Îi urez să-i fie bine. Sper că se poate gândi la viitorul ei şi că îşi poate construi o viaţă care să-i aducă satisfacţii.”

Hillary Clinton a dezvăluit că, atunci când au plecat de la Casa Albă, ea şi soţul ei erau îngropaţi în datorii. Abia în anii care au urmat, familia Clinton a făcut avere din discursuri. Fostul preşedinte american încasează câteva sute de mii de dolari pentru o oră de discurs. Hillary Clinton n-a vorbit prea mult nici în interviu, nici în carte despre intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din 2016.

„Ştii... Mă voi decide atunci când voi simţi că este timpul potrivit pentru mine să mă decid”, a mai spus Hillary Clinton.

În "Alegeri dificile", fostul secretar american de stat a povestit din culisele întâlnirilor cu alţi lideri şi a conturat portretele sumare a câtorva dintre ei. Cititorii vor afla astfel că fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy e un tip exuberant, căruia îi plac bârfele. Cancelarul german Angela Merkel e o femeie directă şi hotărâtă, care poartă greul Europei pe umerii săi, iar preşedintele rus Vladimir Putin e, în viziunea lui Hillary Clinton, un individ irascibil care e mai interesat de salvarea tigrilor din Siberia decât de negocierile internaţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri