Hollande: Alegerea lui Trump ar fi periculoasă și ar complica relațiile dintre SUA și Europa

Data publicării:
francois hollande
Francois Hollande s-a căsătorit cu actriţa Julie Gayet Foto: Profimedia

Foto: Gulliver/GettyImages

„Sloganurile lui diferă prea puțin de cele ale extremei drepte din Europa și din Franța: frică față de migrație, stigmatizarea islamului, punerea sub semnul întrebării a democrației reprezentative, denunțarea elitelor... în condițiile în care Donald Trump însuși, prin averea sa, este încarnarea cea mai evidentă a acestora”, a declarat șeful statului francez.

Întrebat dacă, în opinia sa, alegerea omului de afaceri new-yorkez ar fi „periculoasă”, președintele socialist francez a răspuns fără echivoc „da”.

După părerea lui Francois Hollande, probabilitatea de a-l vedea pe miliardar la Casa Albă nu trebuie minimizată. „Cei care afirmă că Donald Trump nu poate fi viitorul președinte al SUA sunt aceiași care pretindeau că Brexitul nu va fi niciodată votat”, a spus el.

Francois Hollande nu s-a pronunțat până acum asupra candidaturii lui Trump, contrar premierului său Manuel Valls, care l-a calificat pe Donald Trump ca fiind un „om rău”.

Fostul secretar de stat Hillary Clinton și miliardarul Donald Trump sunt practic la egalitate, cu 42% pentru democrată și 40% pentru republican, în cel mai recent sondaj de opinie publicat miercuri în perspectiva alegerilor prezidențiale din 8 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri