Hoți înarmați au furat sute de role de hârtie igienică în Hong Kong

Data publicării:
A man (L) stacks packages of toilet paper for sale outside a store in the Tsuen Wan district of Hong Kong on February 8, 2020. Hong Kong has been hit by a wave of panic-buying in recent days with supermarket shelves frequently emptied of crucial goods such as toilet paper, hand sanitiser, rice and pasta, as the city on February 8 began enforcing a mandatory two-week quarantine for anyone arriving from mainland China, a dramatic escalation of its bid to stop the deadly new coronavirus from spreading., Image: 497112864, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Philip FONG / AFP / Profimedia
Foto: Profimedia

Teama de coronavirus a dus nu numai la cumpărături impulsive, în Hong Kong, ci și la jafuri. Poliția a anunțat că investighează un furt de hârtie igienică în valoare de aproape 100 de lire sterline, relatează BBC.

Sute de role de hârtie igienică au fost furate într-un jaf armat mai puțin obișnuit în Hong Kong. Pagubele sunt în valoare de 98 de lire sterline, a anunțat poliția.

Hârtia igienică se găsește tot mai greu în acest oraș, fiind cumpărată impulsiv de teama coronavirusului.

Poliția a arestat doi bărbați, fiind suspectați că au jefuit sub amenințarea cuțitelor un distribuitor, în preajma unui supermarket din districtul Mong Kok. Polițiștii au recuperat și o parte din marfa furată.

Presa locală citată de BBC relatează însă că ar fi vorba despre 600 de role de hârtie igienică, în valoare de circa 167 de lire sterline.

Potrivit sursei citate, stocurile de provizii sunt minime, formându-se cozi lungi atunci când este adusă marfă nouă la magazine.

În ciuda asigurărilor date de autorități că nu vor fi probleme cu aprovizionarea din cauza coronavirusului, locuitorii din Hong Kong se grăbesc să cumpere hârtie igienică ori de câte ori au ocazia.

Și alte produse se găsesc destul de greu în această metropolă, de exemplu orez, paste și produse de curățenie. De asemenea, măștile faciale și dezinfectanții pentru mâini sunt aproape imposibil de găsit.

Autoritățile acuză zvonurile false pentru această panică.

Astfel de probleme au apărut însă și în Singapore, unde au fost confirmate 75 de cazuri de coronavirus.

Autoritățile din provincia chineză Hubei au anunțat duminică o sută de noi decese cauzate de epidemia de coronavirus, ceea ce înseamnă că numărul deceselor se ridică acum la 1.770 la nivel mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri