Hoții de hârtie igienică golesc supermarketurile din Sydney. Poliţia cere ajutorul cetățenilor

Data publicării:
jaf

Poliţia australiană se afla marţi în căutarea a doi bărbaţi, suspecţi într-o serie de ''jafuri şi tentative de jaf'' vizând stocurile de hârtie igienică în supermarketuri din Sydney, informează DPA.

Poliţia statului New South Wales (NSW) a făcut apel la public pentru a ajuta la identificarea celor doi bărbaţi implicaţi într-un jaf care a avut loc în suburbiile din sud-vestul Sydney duminică dimineaţă.

"Cei doi hoţi, care păreau că vizează hârtia de toaletă, au furat mai multe baxuri din magazinele Granville şi Auburn, dar nu au reuşit să ia nimic din magazinele din Bass Hill şi Lidcombe", a mai spus poliţia citată de Agerpes.

Unul dintre aceşti bărbaţi se pare că a ameninţat angajatul unuia dintre magazine cu un cuţit, potrivit comunicatului.

Poliţia a dat publicităţii o imagine cu cei doi indivizi.

"Locuitorii din NSW nu vor tolera comportamentul infracţional în niciun moment, cu atât mai mult în această perioadă de criză", a declarat ministrul serviciilor de poliţie şi urgenţă, David Elliott.

În multe supermarketuri din Australia a existat o penurie de produse esenţiale, precum hârtia de toaletă şi anumite articole alimentare din cauza cumpărăturilor pe fondul panicii provocate de pandemia de coronavirus.

Lipsa stocurilor de la rafturi a dus la conflicte şi atacuri, fără ca liderii guvernamentali şi autorităţile statale să reuşească în a linişti cumpărătorii. Multe magazine au limitat cantităţile care pot fi cumpărate.

În Sydney, un magazin a implementat o modalitate unică pentru a opri cumpărătorii ''lacomi'' de hârtie igienică, clienţii putând achiziţiona un bax pentru 3,5 dolari australieni (2 dolari americani), preţul pentru două baxuri fiind însă de 99 de dolari.

"Nu fiţi lacomi! Gândiţi-vă şi la ceilalţi", scrie pe un indicator afişat la raionul cu marfă de la Redfern Convenience Store, potrivit unei imagini postate de magazin de Instagram.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri