Hugo Chavez va lipsi de la ceremonia de instalare în funcţia de preşedinte al Venezuelei

Data publicării:
0301 20hugo 20chavez-41711

Hugo Chavez a fost reales în funcția de președinte la alegerile din octombrie anul trecut, iar în decembrie a anunțat că este bolnav de cancer și s-a internat în Cuba, unde a şi fost operat.

Constituţia venezueleană prevede că trebuie să fie organizate alegeri noi, dacă preşedintele ales nu poate prelua mandatul până pe 10 ianuarie. Cu toate acestea, vicepreşedintele ţării, declarat succesor de către Hugo Chavez, dă asigurări că starea sănătăţii preşedintelui este bună.

"Avem încredere în Dumnezeu şi în echipa de medici că Hugo Chavez, comandantul nostru, se va face mai bine şi mai devreme sau mai târziu își va reveni", a declarat Nicolas Maduro, vicepreşedintele Venezuelei.

Dincolo de asigurările date de oficiali, comentatorii politici încep să se gândească la inevitabiul sfârşit al legendarului lider. Şi să se întrebe dacă partidul de stânga al lui Hugo Chavez va reuși să reziste dispariției actualului președinte. Pentru mulți cetăţeni ai Venezuelei, dispariția lui este de neconceput.

Chiar și manifestările de Anul Nou au fost temperate, din respect pentru președintele Hugo Chavez. Mulți oameni au rămas acasă și au renunțat la petrecerile în aer liber, tradiționale în Venezuela.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri