Iahtul lui Kim Jong Un, cu piscină și tobogane, este în mișcare, în timp ce în Coreea de Nord este foamete

Data publicării:
wonsan
Stațiunea de recreere a lui Kim Jong Un din Wonsan, Coreea de Nord, unde au fost surprinse, din satelit, cele două iahturi. Foto: captură Google Maps

Iahtul de aproape 80 de metri al lui Kim Jong Un a fost văzut în timp ce se mișca spre unitatea sa privată, în timp ce Coreea de Nord se confruntă cu foametea și cu o creștere a cazurilor de Covid-19, transmite Business Insider.

Compania de imagini satelitare Planet Labs a surprins imagini cu iahtul, precum și un al doilea iaht de 61 de metri, ancorat la plaja privată de lângă palatul lui Kim din Wonsan, pe 12 iulie.

Imaginile au fost publicate de către agenția de presă sud-coreeană NK News. Vremea din jurul Wonsan este caldă în luna iulie, iar temperatura era marți de 30 de grade Celsius.

Un mesaj publicat pe Twitter în luna mai despre mișcările iahtului au inclus și o imagine a iahtului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cel mai mare dintre cele două ambarcațiuni este construit ca un parc de distracții plutitor, cu două tobogane cu apă, un piscină olimpică și salon lounge de mai multe etaje, potrivit sursei citate.

Nu este clar cine folosește ambarcațiunile de lux, care în trecut au fost împrumutate prietenilor și familiei.

Mișcările iahtului coincid cu zilele în care liderul de la Pyongyang nu a făcut apariții publice și pot fi un indicator destul de convingător privind mișcările sale, mai scrie NK News.

Anul trecut, în aprilie, în timpul unei perioade extinse în care s-a retras din aparițiile publice, iahtul de aproape 80 de metri a fost văzut mișcându-se în jurul aceluiași punct.

Cu o lună în urmă, Kim a făcut un anunț rar întâlnit. A spus că a existat o situație “tensionată” cu stocurile de mâncare ale Coreei de Nord, pe care el a atribuit-o taifunurilor din ultimul an. Prețurile la mâncare au crescut vertiginos iar un oficial ONU a propus ridicarea sancțiunilor pentru a preveni înfometarea populației, a relatat Reuters.

Statul comunist a mai sugerat recent că există o creștere a cazurilor de Covid-19, după ce Kim și-a schimbat oficialii de rang înalt, dând vina pe ei pentru o “mare criză” în răspunsul lor la pandemie.

Coreea de Nord nu publică informații despre epidemia de Covid-19, și susține de mult timp că a scăpat de virus, însă raportările din afara țării sugerează că au existat creșteri în ultimul an.

Țara a reacționat greu în încercarea de a accesa vaccinuri, în ciuda faptului că este îndreptățită la 2 milioane de doze prin schema COVAX a ONU, scrie Voice of America News.

Oficiali din SUA și Coreea de Nord spun că este plauzibil ca liderul nord-coreean s-a folosit de stațiune pentru a se adăposti de virus în luna mai, anul trecut, potrivit Sky News.

Kim Jong Un este un fumător înrăit, ceea ce reprezintă un factor de risc în complicațiile suferite din cauza Covid-19.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri