Iarna nu se lasă. Europa se luptă cu zăpada, frigul şi viscolul

Data publicării:
2603 20iarna 20europa-56880

Viscolul siberian a ajuns şi în partea europeană a Federaţiei Ruse, unde nămeţii şi frigul le-au dat bătăi de cap serviciilor de intervenţie.

În schimb, vecinii din Ucraina profită de o pauză a viscolului ca să se distreze. La Kiev nu s-a lucrat în prima zi de vijelie, aşa că plăcile şi săniile şi-au făcut apariţia pe străzi.

Bătăi de cap au şi cetăţenii din centrul şi estul Europei. În Slovenia, Croaţia şi Ungaria autorităţile au fost nevoite să declare cod portocaliu de ninsori şi viscol. Patru judeţe din Ungaria se află şi mâine sub avertizare de cod portocaliu, iar pentru alte şapte a fost instituit cod galben de ninsori şi viscol.

În Croaţia, traficul pe majoritatea autostrăzilor se desfăşoară în condiţii de vânt puternic şi ninsoare şi există restricţii de viteză, iar în Slovenia se circulă cu dificultate.

În Marea Britanie, viscolul şi căderile de zăpadă au provocat întreruperi ale alimentării cu electricitate şi au blocat zeci de drumuri. În Scoţia, sute de oi au fost îngropate de vii sub zăpadă, iar fermierii au plecat să le caute cu ajutorul câinilor.

Mii de gospodării din Irlanda de Nord, Scoţia şi Ţara Galilor au rămas izolate. Drumurile au fost blocate de troienele care ating chiar şi cinci metri, dar şi de arborii dezrădăcinaţi de viscol. Echipele de paramedici aşteaptă ca drumurile să se elibereze, pentru a ajunge la vârstnicii rămaşi izolaţi. Meteorologii britanici spun că aceasta a fost cea mai grea lună martie din ultimii 50 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri