Ikea a retras cârnații hot dog din cinci țări europene. Nu şi din România

Data publicării:
27022013 20ikea-51964

Furnizorul suedez care produce alimentele din carne pentru Ikea a confirmat prezența cărnii de cal în produsele sale.

„Pe baza a sute de teste ale căror rezultate le-am primit până acum există dovezi privind prezența cărnii de cal. Împreună cu furnizorul suedez am decis retragerea de la vânzare a produselor hot dog produse de același furnizor”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Ikea.

Astfel, cârnăciorii pentru hot dog din restaurantele și magazinele Ikea din Marea Britanie, Franța, Spania, Portugalia și Irlanda au dispărut de pe rafturi. În România nu s-a întâmplat aşa, pentru că furnizorul de carne este diferit.

Retragerea are loc la doar o zi după ce faimoasele chifteluțe suedeze au fost scoase de la vânzare din 25 de țări din Europa, inclusiv din România, până în Asia sau Caraibe.

În Portugalia, Agenția pentru Siguranța Alimentară a anunțat capturarea a 79 de tone de produse din carne de vită care conțin și carne de cal.

De curând și Rusia a intrat pe lista țărilor europene afectate de etichetarea falsă a cărnii de cal. Autoritățile de la Moscova au anunțat că au descoperit-o în cârnați importați din Austria.

Între timp, firma franceză Spanghero, aflată în centrul scandalului cărnii de cal, a cerut începerea procedurii de insolvenţă. Doar așa, spun managerii, compania își poate continua activitatea, după ce a renunțat la comerțul cu carne.

Citiți și

IKEA. Chifteluțele suedeze au fost retrase de la vânzare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri