Imagine virală. Protestatar palestinian, comparat cu David în lupta cu Goliat

Data actualizării: Data publicării:
Imaginea virală a unui protestatar în Gaza
Palestinienii au aruncat cu pietre și au ars cauciucuri drept răspuns la intervenția forțelor israeliene. Foto: Mustafa Hassona/HEPTA

Un palestinian de 20 de ani face senzație pe rețelele de socalizare, după ce a fost surpins de un fotograf, la bustul gol, cu un steag într-o mână și cu o praștie în cealaltă. Jurnaliștii de la Al Jazeera i-au aflat povestea celui care apare în fotografia cu peste 5.000 de redistribuiri pe Twitter.

13th attempt to break the Gaza blockade by sea
Palestinienii au aruncat cu pietre și au ars cauciucuri drept răspuns la intervenția forțelor israeliene. Foto: Mustafa Hassona/HEPTA

Tânărul A'ed Abu Amro a fost pozat de un jurnalist al agenției Anadolu în timpul unui protest împotriva blocadei israeliene din Gaza, iar poza este comparată cu celebrul tablou „Libertatea conducând poporul”, al pictorului Eugène Delacroix.

A'ed Abu Amro locuiește în cartierul al-Zaytoun din Gaza City. „Am fost suprins că fotografia a devenit virală. Particip săptămânal la proteste, nu știam că este un fotograf lângă mine”, a spus protestatarul.

Imaginea sa contrastează puternic cu cea a celorlate personaje din fotografie, protestatari și reporteri care poartă veste de protecție.

Momentul acela când Michelangelo, cu o cameră video, suprinde lupta dintre David și Goliat”, este unul dintre comentariile de pe Twitter.

Protestatarul spune că vine mereu cu steagul palestinian la proteste, deși prietenii fac glume pe seama lui și îi spun că e mai ușor să arunci cu pietre în forțele israeliene când ai ambele mâini libere.

Dacă voi fi omorât, vreau să fiu înfășurat în același steag. Protestăm pentru demnitatea noastră și a generației viitoare”, spune el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri