Imagini dezolante: 145 de balene moarte pe o plajă din Noua Zeelandă

Data publicării:
balene-pilot-esuate-noua zeelanda

Până la 145 de balene-pilot au murit după ce au eșuat în masă pe o mică insulă din Noua Zeelandă. Descoperirea a fost făcută de un turist, pe Insula Stewart.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jumătate dintre balene erau moarte când au ajuns oamenii ca să le ofere ajutor. Din nefericire, celelalte au fost eutanasiate din cauza condițiilor precare în care se aflau.

„Din păcate, șansele de a le salva pe cele care mai erau în viață erau extrem de mici. Din cauza zonei este foarte izolate, a lipsei de personal și a stării de deteriorare a țesuturilor balenelor, cel mai uman lucru a fost eutanasierea. A fost o decizie care mi-a sfâșiat inima”, a spus Ren Leppens, managerul Departamentului de Mediu de pe insulă, potrivit The Telegraph.

Acesta a fost al patrulea incident de acest fel în Noua Zeelandă, în weekend, însă niciunul de o asemenea amploare. Potrivit sursei citate, autoritățile din Noua Zeelandă răspund la circa 85 de eșuări de balene pe an, majoritatea în cazul unui singur mamifer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri