Galerie Foto Imagini dezolante în Filipine. Zeci de animale îngropate sub cenușă după erupția vulcanului Taal

Data publicării:
Taal Volcano Erupts In The Philippines
FOTO: Guliver/ Getty Images

Case distruse, copaci rupți și animale îngropate sub cenușă. Acesta este peisajul dezolant după erupția vulcanului Taal din Filipine, scrie CNN.

Numeroase animale domestice de pe insula Luzon, în special cai, porci, vaci și păsări, au murit în timpul erupţiei, iar mii de locuitori au ignorat avertismentul autorităților și s-au întors în casele de la poalele vulcanului, pe care au fost obligați să le părăsească duminică.

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

 Cercetătorii din cadrul Institutului de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine au anunțat, miercuri, că o erupție vulcanică s-ar putea produce într-un interval de la câteva ore până la câteva zile.

Vulcanul Taal, situat la o distanţă de 65 de kilometri de capitala ţării, a intrat duminică în faza de erupţie, iar mii de rezidenţi au fost obligaţi să îşi evacueze locuințele și să-și părăsească animalele.

„M-am panicat. Mi-am luat partenerul și copilul și am fugit cât am putut de repede din casă”, a declarat o localnică, pentru CNN. Ea a mai povestit că a doua zi au revenit la locuința acoperită de cenușă și noroi.

Vulcanul Taal, care se află în mijlocul unui lac format într-un crater, este unul dintre cei mai activi din arhipelagul filipinez, o zonă cu o intensă activitate seismică datorită poziţionării sale în "Cercul de Foc al Pacificului", scrie Agerpres. Din 1572, vulcanul Taal a intrat de zeci de ori în faza de erupţie, iar cea mai gravă dintre ele s-a produs în 1911. Din 1572, vulcanul Taal a intrat de zeci de ori în faza de erupţie, iar cea mai gravă dintre ele s-a produs în 1911.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri