Imagini emoționante. Polițiști din SUA, în genunchi alături de protestatari, după moartea lui George Floyd

Data actualizării: Data publicării:
politisti ingenunchati sua profimedia-0524110726 (1)
Foto: Profimedia

La Washington şi în zeci de alte oraşe americane a fost declarată stare de asediu. Este reacția autorităților în fața miilor de manifestanți - unii dintre ei violenți - ieșiti în stradă după uciderea unui bărbat de culoare în timpul unei arestări.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În mijlocul violențelor, apar imagini cu polițiti care îngenunchiază alături de protestatari. Scenele au fost filmate în New York și Coral Gables, Florida, relatează CNN.

În imaginile postate pe Facebook se vede cum mai mulți polițiști au îngenuncheat alături de protestatari în Queens, New York. Gestul lor este întâmpinat cu aplauze de către protestatari.

Mulțumesc”, spun protestatarii.

Drama de la care a pornit revolta este cea a unui bărbat afro-american, George Floyd, care a murit după ce a fost imobilizat de un poliţist, care şi-a pus un genunchi pe gâtul lui. George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit luni, iar o filmare îl arată spunând că nu poate respira, în timp trei polițiti sunt îngenuncheați peste el.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri