Imagini impresionante. Cozi de kilometri la o bancă de alimente din SUA. NYT: „Coronavirusul este peste tot, la fel şi foamea”

Data actualizării: Data publicării:
Food Bank Distributes Groceries To Needy Families In South Florida
Foto: GettyImages

În Statele Unite, nu sunt copleşite doar spitalele din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19, ci şi băncile de alimente, din cauza crizei economice provocate de epidemie. Coronavirusul este peste tot în America, la fel şi foamea, scrie The New York Times.

În imaginile filmate cu o dronă se văd sute de maşini care stau la o coadă care se întinde pe mai mulţi kilometri pentru a ajunge la o bancă de alimente de lângă Pittsburgh, Pennsylvania.

Sunt mulţi cei care apelează pentru prima dată la ajutorul oferit de aceste bănci de alimente, după ce şi-au pierdut slujbele. Cererea creşte într-un ritm extraordinar, iar băncile de alimente nu au nici suficiente donaţii, nici voluntari pentru a face faţă.

În ultimele două săptămâni ale lunii martie, 10 milioane de persoane s-au înscris pentru ajutorul de șomaj - sunt cifre istorice, iar analiștii estimează că încă 5 milioane au completat formularele săptămâna trecută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri