Galerie Foto Imagini spectaculoase. Cum arată cele mai grele și mai prost plătite munci din lume și cei care le fac

Data actualizării: Data publicării:
mina de sulf
Muncitori la o mină de sulf în Indonezia, pe marginea unui crater cu acid sulfuric. Foto Troyce Hoffman / Caters News / Profimedia

Lucratul în praf, fum toxic, vopseluri toxice, printre plastic și metale, cărămizi, fecale în canalizări sau minerit la +50 de grade Celsius. Sunt munci făcute de oameni din toată lumea, pentru salarii minime, iar 1 mai este doar o altă zi normală de mers la job pentru ei. 

Banyuwangi, Java de est, Indonezia - Minerii lucrează din greu în cel mai neprimitor birou din lume. Acești muncitori cară zilnic sute de kilograme de sulf brut, adunat de pe marginea lacului din acid sulfuric aflat în craterul Ijen. Acesta are 2386 de metri înălțime și 175 de metri adâncime. Mineritul de sulf este o industrie principală în Java de Est. 

mina de sulf in indonezia
Foto Zuma Press / Profimedia Images

Muncitor în tăbăcăriile din Bangladesh. Zona Hazaribagh din Dhaka, capitala Bangladesh, este renumită pentru industria pielăriei și a fost listată drept una dintre cele mai poluate locuri de pe Planetă. Sunt 270 de tăbăcării în Bangladesh, iar cele din Hazaribagh au între 8000 și 12 000 de muncitori. Prelucrarea pieilor presupune folosirea unor substanțe otrăvitoare, care provoacă cancer. 

tabacarie in bangladesh
Foto Zuma Press / Profimedia

Sortator de plastic în Bogra, Bangladesh. Muncitorii lucrează într-o mare imensă de deșeuri de plastic pe care le sortează pe mărimi, culori și forme. 

sortator plastic bangladesh
foto Profimedia Images

Căutător de sare pe lacul Roz în Dakar, Senegal. Localnicii își folosesc bărcile să adune sare din lacul care are conținut salin de 40%. Minerii vând sarea în săculețe la marginea lacului, dar o și exportă în întreaga regiune. Ca să își protejeze pielea de răni provocate de sare, se ung cu unt de shea. Fotografia a fost realizată de Paul-Vlad Epure, care și-a petrecut 48 de ore înregistrând imagini din dronă deasupra lacului. 

lacul de sare roz senegal
Foto Paul-Vlad Epure/Solent News / Shutterstock Editorial / Profimedia

Muncitor în câmpurile de cărămizi din Bangladesh. Un astfel de lucrător pleacă de acasă în căutarea unui salariu, dar lucrează în condiții inumane. 

muncitor in campurile de caramizi din bangladesh
Foto Zuma Press / Profimedia

Cărător de cărbune. Bărbați și femei lucrează pentru 5-7 dolari pe zi, cărând cărbune în coșuri purtate pe cap, în Dhaka, Bangladesh. ei descarcă cărbunele de pe bărci, de dimineața până seara, în temperaturi caniculare. 

caratori carbune bangladesh
Foto Pacific Press / ddp USA / Profimedia

Pingjiang, Hunan, China - Muncitorii chinezi au construit un drum atârnat de stânci, pentru a atrage turiștii. 

muncitori care fac un drum pe o stanca
Foto Liliang Guo / Zuma Press / Profimedia

Croitori în bazar

croitori in bazar profimedia
Foto KM Asad / ZUMA Press / Splash / Profimedia

(Editor A.D.)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri