Imagini terifiante. Dezastrul care a schimbat ritualul de înmormântare în Indonezia

Data actualizării: Data publicării:
indonezia

Dezastru în creştere în Indonezia, după cutremurul devastator şi tsunami-ul de vineri. 844 de oameni au murit, dar lista doliului va creşte. 600 de localnici sunt internaţi şi medicii se tem pentru mulţi dintre ei. Între timp, salvatorii lucrează la foc continuu ca să găsească supravieţuitori printre ruine, iar dintr-un oraş distrus complet, localnicii sunt evacuaţi cu avioane militare. Atenţie, urmează imagini cu puternic impact emoţional!

Autorităţile au declarat că armata va încerca să evacueze 1.500 de oameni pe zi din Palu, oraşul devastat de cutremurul de 7,5 grade pe Richter şi de tsunami-ul cu valuri de şase metri. Îngroziţi, supravieţuitorii abia aşteaptă să plece şi să lase în urmă amintirile cumplite.

-Cutremurul a fost aşa de puternic. Toţi am fugit împreună. Strigam, oamenii ţipau "Alah e mare!". Oamenii se căiau.

Pentru a evita izbucnirea unei epidemii, dar şi din motive religioase - musulmanii îşi îngroapă morţii cel târziu la o zi după deces - autorităţile au anunţat funeralii colective.

Sutopo Purwo Nugroho, oficial guvernamental: Vor avea loc azi înmormântări colective în cimitirul Paboya din Palu. Am săpat 1000 de gropi acolo.

În acest peisaj al dezolării absolute, sinistraţii aşteaptă în continuare ajutorul care nu mai vine.

Idwan Karim, supravietuitor: Până acum, n-a venit niciun ajutor, nici măcar un cort.

Aproape două milioane şi jumătate de localnici din insula indoneziană Sulawezi au fost afectaţi de cataclismul de vineri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri