Îmbrânceli în Parlamentul din Republica Moldova

Data publicării:
06072013 chisinau

Preşedintele şedinţei a încercat în zadar să calmeze atmosfera. Deputaţii comunişti au adus mai multe portavoci în sala de şedinţă şi le-au pornit sirenele. În semn de protest, colegii lor democrat-liberali le-au întors spatele.

Scandalul a pornit de la o lege care prevede privatizarea unor companii de stat din Republica Moldova. Comuniştii acuză guvernul că sunt pe listă toate companiile strategice ale Republicii Moldova şi că preţul cerut este derizoriu. Ei contestă lista întocmită de guvern.

„Chestiunile acestea demonstrează clar intenţia guvernării practic de a vinde ţara pe ascuns, în baza unui preţ derizoriu”, a declarat Eduard Muşuc, deputat PCRM.

A fost doar un pas până la violenţa fizică. Reprezentanţii puterii şi ai opoziţiei s-au îmbrâncit, chiar şi în afara sălii de şedinţă şi şi-au adresat injurii.

În ciuda protestului opoziţiei, proiectul de lege a fost supus votului şi aprobat în primă lectură. Comuniştii de la Chişinău încearcă să blocheze orice iniţiativă legislativă pe care o au partidele de la putere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri