Împăratul Japoniei, Akihito, a împlinit astăzi 79 de ani

Data publicării:
2312akihito-40210

Akihito a fost aclamat de mii de persoane care au ţinut să-l salute personal pe cel de-al 125-lea ocupant al Tronului Crizantemei.

Suveranul, care a suferit o operaţie pe cord, în februarie, s-a adresat mulţimii de la balconul Palatului Imperial, din spatele unui geam gros de sticlă care să-l protejeze de vremea rece. Alături de el au fost împărăteasa Michiko şi membrii familiei regale.

„În februarie, am avut o intervenţie pe cord, iar mulţi oameni şi-au făcut griji. Vă rog să fiţi siguri că duc o viaţă normală, la fel ca înainte”, i-a liniștit împăratul pe cetățeni.

În scurta sa intervenţie, împăratul şi-a îndreptat atenţia spre victimele catastrofei din 11 martie, când ţara s-a confurnat cu un cutremur, urmat de un tsunami şi un accident nuclear.

Împăratul Akihito este simbolul statului și a unității poporului japonez, dar nu are nici un fel de putere politică. Poporul îl venerează însă.

De ziua sa, Akihito a mai declarat că vrea să îşi îndeplinească toate obligaţiile publice, chiar dacă familia l-a rugat să îşi reducă din activităţi, pentru a-şi proteja sănătatea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri