Impas în negocierile dosarului nuclear iranian. Discuţiile vor fi reluate pe 20 noiembrie

Data publicării:
john kerry - 5492088-AFP Mediafax Foto-Drew Angerer

Reprezentanţii Iranului, ai Uniunii Europene, Statelor Unite, Rusiei, Chinei, Germaniei, Marii Britanii şi Franţei au negociat la Geneva o soluţie pentru încetarea programului nuclear al Teheranului în schimbul relaxării sancţiunilor economice.

Şeful diplomaţiei americane, John Kerry, a sosit, pe neaşteptate la discuţiile de la Geneva, dar prezenţa sa nu a dus la un rezultat final.

„Pot să vă spun fără nici o exagerare că, nu numai că am redus diferenţele dintre noi şi le-am clarificat pe cele rămase, dar am făcut progrese semnificative”, secretarul de stat american.

Franţa a solicitat o implicare mai clară a oficialilor iranieni, pentru ieşirea din impas. Cu toate acestea, reprezentanta Uniunii Europene aşteaptă cu optimism următoarea rundă de convorbiri.

„Eu şi ministrul iranian Mohammad Zarif ne vom reîntâlni, împreună cu echipa de negociatori iranieni şi directorii politici pe 20 noiembrie”, a anunţat şefa diplomaţiei UE, Catherine Ashton.

Ministrul iranian de externe nu s-a declarat dezamăgit de această amânare a negocierilor. Iranul este acuzat că, sub acoperirea programului nuclear civil, încearcă să fabrice o armă atomică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri