Împușcături într-un centru comercial din Copenhaga

Data publicării:
impuscaturi danemarca

Foto: tv2.dk

ACTUALIZARE 15.00. Forţele de securitate au intervenit într-un centru comercial din Copenhaga, după o serie de împuşcături în parcarea complexului. Potrivit poliţiei, trei persoane au fost rănite, una în spate, a doua în stomac şi a treia în braţ. Alte trei persoane au fost reţinute. Pentru moment, nu se ştie dacă este vorba de o reglare de conturi sau dacă e vorba de un atac terorist.

Pe de altă parte, schimbul de focuri vine la o lună de la atacurile care au vizat o întrunire la care participau un caricaturist suedez şi ambasadorul Franţei la Copenhaga, şi o sinagogă. Atacatorul a fost anihilat atunci, după ce a ucis doi oameni şi a rănit alţi cinci. După acest atentate, Danemarca a anunţat un pachet de măsuri antiteroriste în valoare de 150 de milioane de euro. Banii vor fi folosiţi pentru colectarea informaţiilor din străinătate privind ameninţările teroriste, activităţi de monitorizare pe Internet și înregistrarea cartelelor preplătite.


Potrivit televiziunii locale TV 2, care a vorbit cu un martor, forțele de securitate erau în clădire, cu armele scoase. „Oamenii legii țipau la noi să ne adăpostim, pentru că se trage”, a spus martorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri