În această imagine se ascunde una din cele mai rare feline din lume. Unde este leopardul siberian. FOTO

Data publicării:
leopard siberian
FOTO: Land of the Leopard Nature Reserve

În această fotografie se ascunde una din cele mai rare feline din lume. E atât de bine camuflată încât este aproape imposibil de depistat.

În sălbăticie mai sunt aproximativ 120 de leoparzi siberieni (leopard de Amur), apreciază specialiștii, care speră că specia nu va dispărea complet, având în vedere că exemplarele se pricep atât de bine să se ascundă. Habitatul natural al leorparzilor de Amur este Siberia, iar fotografiile au fost făcute în rezervația naturală din estul extrem al Rusiei destinată salvării acestei specii. Imaginile au fost surprinse de Andrey Troyanov, inspectorul de stat care conduce această rezervație, relatează The Siberian Times.

Find a leopard
FOTO: Land of the Leopard Nature Reserve

Potrivit datelor oficiale, în lume mai sunt doar 86 de leoparzi adulți și 21 de pui care trăiesc în libertate, iar viitorul speciei depinde de aceste exemplare.

Deși este o specie amenințată de dispariție, s-a înregistrat, totuși, un progres, pentru că acum două decenii trăiau doar 30 de leoparzi adulți.

Acum 100 de ani, leoparzii siberieni populau întreaga peninsulă coreeană, două privincii din China, dar și regiuni vaste din estul Rusiei

Find a leopard
FOTO: Land of the Leopard Nature Reserve

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri