În cât timp ar ajunge racheta balistică a Coreei de Nord în Japonia

Data publicării:
racheta coreea de nord

Japonezii nu ar avea deloc timp să se adăpostească în cazul unui atac al Coreei de Nord. Guvernul nipon a anunțat, marți, că racheta balistică a Phenianului a fost lansată la ora 5:58 și a zburat pe deasupra insulei Hokkaido, apoi a căzut în mare, la ora 6:12, relatează BBC News.

La ora 06:02, guvernul nipon a emis o avertizare pentru cetățeni, în care aceștia erau informați că o rachetă balistică a fost lansată și erau sfătuiți să adăpostească într-o clădire solidă sau într-un beci.

Racheta Coreei de Nord s-a aflat deasupra Japoniei preț de doar două minute (între 06:05 și 06:07), potrivit televiziunii nipone NHK. Însă în scenariul în care Coreea ar fi lansat racheta cu intenția de a lovi Japonia, ar exista doar 3 minute între momentul primei alerte și momentul impactului. Această fereastră de timp ar fi mult prea mică pentru ca oamenii să aibă timp să se adăpostească.

Acesta este și motivul pentru care măsurile defensive au devenit pioritare pentru Japonia. În momentul de față, japonezii au la dispoziție două sisteme de apărare antirachetă.

Sistemul Aegis este creat pentru interceptarea timpurie a rachetelor, la scurt timp după lansare, în timpul zborului. Apoi există bateriile antirachetă Patriot (PAC-3), care pot fi utilizate pentru doborârea rachetelor, în timp ce acestea coboară pentru a lovi ținta.

Ambele sisteme de apărare au lipsurile lor: Aegis este poziționat pe nave, așa că acestea ar trebui să se afle la locul potrivit pentru a reuși să intercepteze cu succes o rachetă, în timp ce sistemul Patriot nu este eficient pentru apărarea unui terioriu mai mare, ci doar în cazul în care ținta rachetei ar fi deja cunoscută cu aproximație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri