Sari la conținut

În China începe cea mai mare migraţie umană din lume 

Mare parte din populaţia de 1,3 miliarde a Chinei lucrează la sute de kilometri distanţă de oraşele natale, iar sărbătorile sunt singura ocazie din an să-şi vadă familia. Aşa că, în total, în această perioadă, chinezii vor face 2,91 de miliarde de călătorii: 2,48 de miliarde pe şosele, 332 de milioane cu trenul şi 54,55 milioane cu avionul. Sunt cu 3,6 la sută mai mulţi decât anul trecut.

„E greu să găseşti bilete, trebuie să le rezervi dinainte. Prietenii mei le-au cumpărat cu două luni înainte, noi am apelat la cunoştinţe”, afirmă un bărbat.

Perioada Anului Nou e o uriaşă provocare pentru sistemul de transporturi al Chinei, dar şi pentru nervii oamenilor, cu atât mai mult cu cât îndură cea mai rece iarnă din ultimii 30 de ani. Însă tradiţiile sunt sfinte şi nimeni nu pune confortul mai presus.

„Festivalul Primăverii este o tradiţie a poporului chinez. Indiferent câtă treabă ai în altă parte, în această perioadă trebuie să te duci acasă”, adaugă alt bărbat.

După ce vor sărbători Anul Nou pe 8 februarie, chinezii vor porni înapoi spre oraşele unde lucrează.

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...