În Coreea de Nord, tinerii care îmbracă blugi strâmți și își vopsesc părul sunt vânați de patrule speciale

Data actualizării: Data publicării:
Kim jong un fabrica de cosmetice
Kim Jong Un într-o vizită la o fabrică de cosmetice din Coreea de Nord. Foto: KCNA

Coreea de Nord și-a intensificat acțiunile drastice împotriva blugilor strâmți, a părului vopsit și a altor stiluri cu „aer capitalist”. Liga Tineretului Patriotic Socialist din țară vânează de-a dreptul tinerele cu vârste între 20 și 30 de ani care vor să fie moderne.

„Patrulele ligii tineretului țintesc tinerii care poartă părul lung până la talie și pe cei care își vopsesc părul. De asemenea, sunt vizate și persoanele care poartă haine cu mesaje imprimate într-o limbă străină și în special femeile care poartă pantaloni strâmți”, potrivit unei surse a Radio Free Asia, citată de Insider.

Dacă tinerii sunt prinși încălcând aceste reguli, sunt obligați să aștepte pe marginea drumului până când patrulele își termină raidurile din zonă. Apoi, sunt duși la biroul Ligii Tineretului, unde trebuie să-și „mărturisească crimele” în declarații scrise. „Infractorii” sunt eliberați doar după ce li se aduc haine „acceptabile”.

Coreea de Nord a interzis piercing-urile, blugii skinny și coafurile „occidentale” din mai anul trecut, în încercarea de a menține țara la distanță de tendințele modei occidentale „decadente”. Interdicția a venit după ce liderul țării, Kim Jong-un, a spus într-un discurs că tunsorile și hainele occidentale sunt „otrăvuri periculoase”.

Liga Tineretului și-a intensificat recent eforturile de represiune. Luna trecută, membrii organizației de tineret au organizat o „sesiune educațională” la nivel național, definind actul de imitare a modei și coafurilor străine drept „microb capitalist”, a adăugat sursa.

„În cele mai grave cazuri, numele, adresa de acasă și locul de muncă al contravenientului sunt făcute publice, la radio”, a spus o sursa pentru RFA.

Chiar dacă măsurile sunt din ce în ce mai stricte, tinerii își asumă riscul unor pedepse, pentru că vor să se îmbrace ca „oamenii din filmele și de la televiziunile străine”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri