În drum spre Hanoi, Kim Jong-un a oprit trenul să fumeze. Sora lui i-ar fi ținut scrumiera

Data actualizării: Data publicării:
Kim Jong Un
Foto: Agerpres

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ajuns, marți, în Vietnam, după o călătorie cu trenul, pentru summit-ul cu preşedintele american Donald Trump în capitala Hanoi, transmite Washinton Post

Kim Jong Un
Foto: Agerpres

După o călătorie de două zile şi jumătate, parcurgând în jur de 4.500 de kilometri, Kim a ajuns marţi la ora locală 8:15 la staţia Dong Dang în oraşul de graniţă Dong Dang, fiind întâmpinat cu covor roşu.

Cu doar câteva ore înainte de a ajunge în Vietnam, trenul în care se afla Kim Jong-un a oprit, pentru că liderul de la Phenian voia să fumeze.

Imaginile surprinse de fotografi îl arată pe Kim Jong-un pufăind o țigară și stând de vorbă cu oficiali nord-coreeni, în stația Nanning, din China, în timp ce o femeie, care pare a fi chiar sora sa, Kim Yo Jung, îi ține scrumiera din cristal.

Kim Jong Un
Foto: Agerpres

Kim Jong-un a ajuns în Vietnam după aproape 70 de ore de mers cu trenul. Nu se știe de ce liderul nord-coreean nu a zburat cu avionul până în Hanoi și a preferat să ia trenul, însă experții în politică externă sunt de părere că acesta ar fi dorit să arate lumii legăturile puternice dintre Coreea de Nord și China, țară pe care a traversat-o în drumul său spre capitala Vietnamului.

La sosire, Kim a salutat şi a zâmbit, fiind întâmpinat de oficiali vietnamezi şi de o gardă de onoare pentru ca apoi să se urce în Mercedes-ul său. Gărzile sale de corp au alergat pe lângă maşină în timp ce aceasta pleca.

Toată zona a fost securizată strict, fiind prezenţi soldaţi vietnamezi şi câini poliţişti.

Deși duce o politică extrem de strictă contra fumatului în Coreea de Nord, Kim Jong-un este văzut adeseori cu țigara în mână, indiferent de evenimentul la care participă. În iulie 2017, televiziunea de stat nord-coreeană l-a arătat pe Kim Jong-un cu țigara aprinsă lângă rachetele balistice intercontinentale, care erau pregătite pentru testare. Iar în noiembrie 2017, dictatorul nord-coreean nu s-a abținut să fumeze după lansarea cu succes a unei rachete balistice, în prezența mai multor oficiali nord-coreeni.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri