Galerie Foto În Duminica Floriilor, credincioşii catolici din Filipine au fost binecuvântaţi de preoţi din maşină

Data publicării:
Palm Sunday amid coronavirus pandemic in Philippines
Foto: Agerpres

În Duminca Floriilor, preoţii din Filipine i-au binecuvântat din maşină sau dintr-un triciclu pe credincioşii catolici plasaţi în izolare ca urmare a pandemiei, scrie Agerpres.

Cu ocazia sărbătoririi duminică a Floriilor, care deschide Săptămâna Mare ce precedă Paştele catolic, preoţii au făcut semnul crucii şi i-au binecuvântat pe cetăţenii aliniaţi în faţa caselor lor într-un cartier din Manila.

"Sărbătorile de Paşte continuă, în pofida răspândirii virusului", a declarat Bong Sosa care a participat la această ceremonie neobişnuită, cu faţa protejată de o mască confecţionată artizanal.

Jumătate dintre cei 110 milioane de locuitori ai arhipelagului, precum şi cei din Manila, sunt în izolare în casele lor. Capitala se află în cea de-a patra săptămână de carantină.

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Filipine a înregistrat 3.094 cazuri de infectare cu noul virus şi 144 decese, cifre care ar urma să crească în urma politicii de intensificare a testărilor.

Paştele este o sărbătoare importantă în Filipine, unde o majoritate de 80 de milioane de catolici petrec în general alături de familie, adesea departe de capitală, acest eveniment religios. Anul acesta, ca urmare a măsurilor adoptate pentru a combate răspândirea noului virus, deplasările au fost restricţionate.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri