În Siberia, groparii s-au întrecut la concursul de săpat morminte viteză, iar echipa câștigătoare a stabilit un nou record

Data actualizării: Data publicării:
colaj cu 2 fotografii cu barbati care sapa
Concurs de săpat morminte în Siberia FOTO: Instagram/ sashakryazhev

Cei mai puternici gropari din Siberia și-au pus lopețile la lucru și și-au testat priceperea săpând morminte lângă o morgă din al treilea cel mai mare oraș din Rusia, Novosibirsk.

Competiția morbidă, care se desfășoară în fiecare an, este organizată cu scopul de a crește prestigiul profesiei de gropar, de a îmbunătăți performanțele la locul de muncă ale săpătorilor de morminte și de a atrage generațiile mai tinere spre cariere în industria funerară, relatează agenția de știri TASS. citată de The Moscow Times.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Echipa din Omsk a câștigat premiul pentru primul loc, în valoare de 30.000 de ruble (400 de dolari) după ce a stabilit un nou record săpând un mormânt în mai puțin de 38 de minute.

Groparii din regiunile Tomsk și Novosibirsk, precum și din Republica Altai au fost, de asemenea, reprezentați la eveniment.

Fiecare echipă formată din doi bărbați a trebuit să sape o groapă cu dimensiuni exacte, în care să încapă un sicriu. Pe lângă viteză, au fost evaluate și tehnica săpării, dar și precizia.

Competiția de anul trecut a avut loc în orașul siberian Tomsk, unde câștigătorul a săpat un mormânt în mai puțin de 52 de minute.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri