În Singapore, ai nevoie de 75.000 de dolari doar pentru dreptul de a deţine o mașină

Data actualizării: Data publicării:
masini pe o strada din singapore
Costul deţinerii unui nou automobil în Singapore a atins un nou record. Foto: Profimedia Images

Costul deţinerii unui nou automobil în Singapore a atins un nou record, transmite Bloomberg.

Ofertele pentru certificatele de tip COE (certificates of entitlement - certificate de drept - n.r.), care pot fi utilizate pentru orice tip de vehicul, dar care la final ajung să fie utilizate pentru autoturisme cu o capacitate de până la 1.600 de centimetri cubi şi 130 de cai putere, au atins un nou record de 104.000 dolari singaporezi (75.119 dolari SUA) la cea de a doua rundă a licitaţiei organizate în luna iunie. Acest preţ trebuie plătit înainte de achiziţionarea automobilului propriu zis.

COE este un certificat care oferă dreptul de a înregistra, deţine şi utiliza un vehicul în Singapore pentru o perioadă de 10 ani. Numărul de COE disponibile este decis de autorităţi la fiecare şase luni.

Preţurile pentru dreptul de a deţine un automobil mai mare şi mai puternic din categoria B au atins şi ele un nou record de 106.001 dolari singaporezi, depăşind precedentul record atins în data de 8 iunie, în condiţiile în care preţurile pentru transportul privat în Singapore au sărit în aer pe fondul presiunilor inflaţioniste, mai scrie Bloomberg, citat de Agerpres.

Preţul carburanţilor la pompă în Singapore a înregistrat şi el o tendinţă de creştere după invadarea Ucrainei de către Rusia, apărând îngrijorări că conflictele din Europa vor genera noi incertitudini.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri