În Statele Unite a avut loc prima execuție din acest an

Data publicării:
800px-SQ Lethal Injection Room

 

Cameră de execuție/ wikipedia.org

Askari Abdullah Muhammad, cunoscut anterior ca Thomas Knight, a fost executat prin injecţie letală pentru trei crime, după ce a petrecut patru decenii pe culoarul morţii, perioadă în care a formulat multiple apeluri, au anunţat autorităţile penitenciare din Florida.

Americanul, în vârstă de 62 de ani, a fost declarat mort la ora locală 18.45 (miercuri 1.45, ora României).

El a fost condamnat la moarte, iniţial, pentru uciderea în 1974 a patronului său şi soţiei acestuia, pe care i-a răpit pentru a le extorca bani. Ulterior, a fost condamnat a doua oară la moarte, în 1983, pentru uciderea unui gardian de la închisoare, cu ajutorul unei linguriţe.

Pedeapsa cu moartea, respinsă în mai multe rânduri pentru vicii de procedură, a fost restabilită definitiv în 2013.

Este prima execuţie din acest an în Statele Unite, într-un stat care a accelerat ritmul aplicării pedepsei capitale, în pofida unor îngrijorări cu privire la un nou coctail de barbiturice pe care îl foloseşte pentru a efectua injecţiile letale.

La nivel naţional, numărul de execuţii şi condamnări la moarte a scăzut simţitor în 2013, atingând unul dintre cele mai scăzute niveluri din ultimele decenii, potrivit raportului anual al Centrului de Informaţii privind Pedeapsa Capitală (DPIC).

În 2013, 39 de condamnaţi au fost executaţi în Statele Unite, faţă de 43 în 2012. Începând din 1999, când au au avut loc 98 de execuţii, numărul acestora a scăzut cu 60% la nivel ţării, în care 3.108 de deţinuţi se aflau pe culoarul morţii la 1 aprilie 2013, faţă de 3.170 cu un an înainte.

În plus, 18 din 50 de state au abandonat pedeapsa capitală până în 2013, dintre care şase în ultimii ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri