În SUA, copiii adoptați pot fi „returnați” fără vreo justificare

Data publicării:
familie plimbare parc toamna
FOTO: Shutterstock

În Statele Unite, părinţii pot să se debaraseze de un copil adoptat dacă acesta nu le... convine. Un reportaj difuzat recent în cadrul emisiunii „Sept a Huit” a postului de televiziune francez TF1 dezvăluie dedesubturile „târgurilor de copii” la care sunt prezentaţi minori ai căror părinţi adoptivi nu-i mai doresc, relatează L'Express.

familie plimbare parc toamna
FOTO: Shutterstock

În Statele Unite, ideea de garanţie este uneori împinsă până la paroxism. După cum arată reportajul difuzat duminică seara pe TF1, este astfel posibil ca un copil adoptat să fie „returnat” dacă nu întruneşte în cele din urmă aşteptările părinţilor, potrivit Agerpres.

Potrivit autorilor reportajului, unul din patru copii adoptaţi în această ţară este „dezadoptat”. Părinţii adoptivi nu trebuie să-şi justifice în niciun fel gestul.

Copiii dezadoptaţi se trezesc din nou fără familie şi sunt propuşi pentru adopţie. Sunt organizate „târguri” pentru a-i prezenta pe copii potenţialilor noi părinţi. În reportajul TF1 ei pot fi văzuţi cum defilează pe un covor în mijlocul adulţilor. Cu vârste de la 5 la 17 ani, aceşti minori trebuie să seducă, ca şi cum ar fi vorba de un concurs de frumuseţe, prin atitudinea şi fizicul lor.

Dacă sunt aleşi, nimic nu va împiedica noua familie să-i dea înapoi la rândul ei. Sau dacă nu, aceasta va avea opţiunea unui „mic anunţ” postat online pentru a „da” copilului. O metodă dublu criticată, deoarece, pe lângă faptul că este o experienţă dureroasă pentru copii, procedura, foarte simplă şi prost încadrată, este o adevărată binefacere pentru prădătorii sexuali. Conform sursei citate, nu se face nicio verificare privind profilul adoptatorilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri