În Vietnam a fost descoperită o variantă foarte contagioasă a virusului SARS-CoV-2, care combină tulpina indiană cu cea britanică

Data actualizării: Data publicării:
coronavirus tulpina vaccin
Foto: Profimedia Images

Ministrul Sănătății din Vietnam a anunțat sâmbătă că a fost detectată o nouă variantă a coronaviruslui, o combinație între tulpina britanică și tulpina indiană, care se răspândește cu rapiditate prin aer, scrie Reuters, citând publicația online VnExpress. Noua variantă este responsabilă pentru mai mult de jumătate din totalul cazurilor de COVID din această țară.

Vietnamul se confruntă cu un nou val de infecții, după ce anul trecut a reușit să țină sub control răspândirea bolii.

Aproximativ 3.600 de oameni s-au infectat în 31 din cele 63 de orașe și provincii de la sfârșitul lunii aprilie, mai mult de jumătate din totalul cazurilor înregistrate în această țară. Vietnam a întregistrat aproape 6.400 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei.

"După ce am făcut secvențierea genetică, am descoperit o variantă nouă, care este o combinație între tulpnile britanică și indiană", a declarat ministrul Nguyen Thanh Long.

"Mai exact, este o variantă indiană care prezintă mutații care inițial au aparținut varioantei britanice", a mai spus el.  

Până acum, în Vietnam au fost identificate șapte variate ale virusului: B.1.222, B.1.619, D614G, B.1.1.7 (varianta britanică), B.1.351, A.23.1 și B.1.617.2 (varianta indiană).

Culturile de laborator ale noii variante, care este mult mai transmisibilă decât cele precedente, au arătat că virusul se înmulțește foarte rapid, explicând de ce au apărut atât de multe cazuri în mai multe locuri într-o perioadă atât de scurtă, a mai arătat ministrul Sănătății.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri