Încă un armistiţiu anunţat în Fâşia Gaza. Hamas şi Israel au acceptat trei zile de încetare a focului

Data publicării:
gaza-5

După un sfârşit de săptămână cu bombardamente, Israelul şi gruparea Hamas au încheiat un nou armistiţiu de trei zile, care a intrat în vigoare luni, la miezul nopţii. Acordul de încetare a focului este rezultatul negocierilor care au avut loc la Cairo şi oferă timp celor două tabere pentru discutarea unui plan de pace în regiune.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Autorităţile de la Ierusalim au avertizat însă că, dacă armsitiţiul va fi încălcat de Hamas în timpul nopţii, înţelegerea de la Cairo se suspendă.

Precedentul acord de încetare a focului decretat pentru trei zile în Fâşia Gaza a expirat vineri dimineaţă. Atunci, gruparea Hamas a refuzat prelungirea armistiţiului.

Conflictul din Fâșia Gaza a izbucnit pe 8 iulie. Bilanţul tragic al celor 30 de zile de operaţiuni militare israeliene este de aproximativ  2000 de morţi. Potrivit ultimului raport ONU, au murit peste 1900 de palestinieni, majoritatea civili, în timp ce Israelul a pierdut 67 de oameni - cei mai mulți, soldați. Trei civili israelieni se numără printre victime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri