Video Încă un spital improvizat deschis în Wuhan pentru persoanele infectate cu coronavirus. Noul bilanț al epidemiei

Data publicării:
Un nou spital pentru tratarea bolnavilor de coronavirus a fost deschis in Wuhan
Sursă foto: Profimedia

Un nou spital improvizat a fost deschis în orașul Wuhan, aflat în provincia Hubei, pentru persoanele infectate cu noul tip de coronavirus, al cărui bilanț a ajuns sâmbătă la 722 de morți în China, au informat autoritățile.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Capacitatea noului spital improvizat din Wuhan, numit spitalul Leishenshan, este de 1.500 de paturi. Spitalul are în total 32 de secții și o sală pentru operații chirurgicale. Prima echipă medicală a ajuns deja la spitalul Leishenshan, urmând ca pacienții să fie primiți începând de sâmbătă, a informat postul CCTV.

Primul spital improvizat din regiune, Huoshenshan, construit în regim de urgență de la zero, în doar opt zile, a început să primească pacienți de luni. 

Clădirea are un sistem de ventilaţie specializat, numeroase saloane pentru izolare şi 30 de saloane de terapie intensivă, potrivit cotidianului guvernamental Yangtze Daily. Spitalul, cu o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi, a fost construit de 7.000 de muncitori în doar zece zile şi are o capacitate de 1000 de paturi. Clădirea a fost construită din materiale prefabricate.

Construcția celor două spitale s-a realizat în condiții similare cu cea a spitalului Xiaotangshan din Beijing, care a fost ridicat într-o săptămână, în 2003, pentru cazurile de îmbolnăvire cu SARS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri