Incendii în Australia. Fumul este vizibil de pe Staţia Spaţială Internaţională

Data publicării:
10012013 20australia-43111

Hectare întregi de păduri s-au transformat în păduri de foc în numai câteva ore, în New South Wales. Temperaturile foarte ridicate şi rafalele de vânt înteţesc focul, care mistuieşte totul, cu repeziciune. În unele zone, pompierii nici nu au timp să intervină sau nu mai pot pătrunde din cauza flăcărilor uriaşe.

Incendiile au ajuns la un kilometru distanţă de un poligon unde se antrenau, până în 1970, militarii australieni şi există mai multe bombe neexplodate.

Pompierii trebuie să sape şanţuri în jurul poligonului, pentru că apa aruncată din avioanele utilitare ar putea provoca explozii.

Şi chinul australienilor nu se termină. Evacuările continuă pentru că meteorologii au avertizat că temperaturile se vor apropia din nou de 40 de grade Celsius la sfârşitul săptămânii.

Peste o sută de incendii sunt încă active în sud-estul Australiei. 300 de mii de hectare de vegetaţie au fost afectate, iar fumul care acoperă întreaga regiune a fost văzut chiar şi de astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri