Incendiile fac dezastru în Australia

Data actualizării: Data publicării:
incendiu australia

Incendiile de vegetaţie lasă în urma lor dezastru în Australia. Peste 2.000 de hectare au fost deja mistuite de foc, iar flăcările ameninţă acum şi zone locuite. Deja câteva case au ars, iar autorităţile i-au avertizat pe oameni să fie pregătiţi de evacuare.

Bărbatul din imagini a scăpat din flăcări, dar a fost mustrat de autorităţi pentru că s-a filmat în loc să caute cât mai repede o cale de ieşire. Nu mai puţin de 50 de focare de incendiu afectează statul australian New South Wales. Sute de pompieri, elicoptere şi avioane-cisternă sunt într-o cursă contracronometru, dar căldura şi vântul le îngreunează misiunea.

Mai multe proprietăţi au fost deja mistuite, iar alte câteva sute sunt în pericol.

Mai multe drumuri au fost închise după ce focul s-a apropiat de marginea acestora şi totul a fost învăluit într-un fum dens. S-au format cozi kilometrice şi sute de persoane au rămas blocate pe autostrăzi. Autorităţile australiene avertizează că pericolul este foarte mare.

„Vegetaţia este foarte uscată şi este nevoie doar de o scânteie pentru a avea un incendiu major în Sydney”, a explicat șeful pompierilor din New South Wales, Rob Rogers.

Doi adolescenţi sunt bănuiţi că se află la originea izbucnirii incendiilor. Ei ar fi aprins un foc de tabără în condiţiile în care acest lucru este interzis în acestă perioadă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri