Incident aviatic evitat în SUA. Două avioane de pasageri au trecut la 60 de metri unul de celălalt

Data publicării:
incident avioane sua

Avionul de tip Boeing 747, aparţinând companiei Delta Airlines, se pregătea să aterizeze pe Aeroportul „John F. Kennedy”. Deasupra cartierului Queens, aeronava s-a apropiat la doar 60 de metri de culoarul de trafic pe care se afla avionul Embraer E170, al companiei Shuttle America, care tocmai decolase de pe Aeroportul LaGuardia. Coliziunea dintre cele două aeronave, care aveau 500 de pasageri la bord, a fost evitată în ultimul moment.

Cele două avioane s-au apropiat la aproximativ 800 de metri unul de celălalt, în plan orizontal, şi la 65 de metri în plan vertical. Potrivit reglementărilor din domeniul aviaţiei, aeronavele trebuiau să fie la cel puţin cinci kilometri distanţă unul de celălalt, în plan orizontal, iar pe verticală să fie la peste 350 de metri.

„A fost foarte aproape, foarte aproape pentru oricine, dar mai ales pentru Embraer, care vedea cum se apropie un 747”, a spus Tom Casey, fost pilot.

În Statele Unite, numărul unor astfel de incidente a crescut cu 50 la sută în ultimii patru ani. Autoritatea aeronautivă americană încearcă să limiteze astfel de erori. Astfel, controlorii de trafic aerian sunt încurajaţi să raporteze toate greşelile, sub promisiunea că nu vor fi sancţionaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri